dimarts, 16 de novembre del 2010

MACBA

Col·leció permanent

 Títol: Atrabiliarios (1993)
Autora: Doris Salcedo (Bogotà, Colòmbia)
Composició: caixa de fusta, fil, pell d'animal seca i sabates de noies desaparegudes




Aquesta és una obra que em va soptar bastan, ja a primera vista. És una caixa de fusta amb forats tapats per una pell d'animal seca, cosida a la caixa amb un fil. Està cosida com si li haguessin fet punts a la caixa per cosir una ferida. Aquesta obra representa totes les noies que desapareixen dia a dia i que la gent no hi fa cas. On a molts països cada vegada n'hi desapareixen més.
Aquesta artista es va dedicar a anar a casa dels familiars d'algunes noies de colòmbia desaparegudes, i els hi va demanar una cosa molt personal de cada noia. Les sabates. Les sabates són molt importants perquè és una peça de roba que ens defineix molt. Bé, doncs un cop va recollir unes quantes sabates va decidir exposar-les d'aquesta manera representat que les caixes són les tombes que no han tingut les noies, les pells epresenten la vida d'aquelles noies que no han pogut ser trobades . I les sabates, la persona.
Aquesta artista expressa el dolor de totes les families que han passat per això i que realment molta poca gent s'interessa per fer-hi alguna cosa, que hi ha més gent que sobra i que només fa bulto, que no pas gent que realment vol solucionar-ho.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada